VÄLKOMMEN TILL STRÄNGNÄS

I Västerviken mitt i hjärtat av staden ligger vår fina gästhamn. Här ligger du säkert förtöjd i stadens absoluta toppläge. På sommarhalvåret blommar staden upp med hamnen som självklart centrum. I Strängnäs kombineras småstadscharm med ett komplett serviceutbud.

Här kan du ta en paus från båtlivet för att flanera bland butiker och kaféer eller kanske stanna till på någon av stadens alla restauranger. Njut av den underbara bebyggelsen när du promenerar längs strandpromenaden eller i stadens trevliga centrum.

domkyrka

ATT GÖRA I STRÄNGNÄS

Hyr en mindre båt för dagen och ta en sväng på Mälaren, Bada eller fiska. Varför inte ta en mysig cykeltur eller besök den närliggande Golfbanan och slå ett par hinkar på rangen. Unna dig en glass och flanera runt I historiska miljöer och besök vår ståtliga domkyrka där Gustav Wasa en gång kröntes till Svea rikes Konung.

På närliggande Visholmen finns det gott om möjligheter för den som vill sporta, bada eller leka. Se Visholmens utbud nedan.

- Minigolf
- Badplats med hopptorn
- Volleybollplan
- Beachfotbollsplan
- Tennisbanor
- Boulebanor
- Bowling
- Lekplats
- Utomhusgym

kvarnen

SHOPPING

Inom ett par minuters promenad finns Strängnäs centrum med bl.a. matbutiker, Systembolag, apotek och många trevliga klädbutiker, inredning med mera.

centrum

80

Meter

ÄTA

Här finner du ett stort urval restauranger inom gångavstånd. Bara i själva hamnen finns det fyra restauranger att välja på. För att inte nämna glassbarer och mysiga hamnkaféer.

restaurang

20

Meter